Geschiedenis

10 februari 2006 – Oprichting Voltige Vereniging Hipp-Oss

Op initiatief van zes voltigeurs is Voltige Vereniging Hipp-Oss opgericht. De vereniging is opgericht zodat deze prachtige sport professioneel kan worden beoefend, zowel recreatief als in wedstrijdverband. Het belangrijkste daarbij vinden wij de goede sfeer en de samenwerking tussen voltigeur en paard. De naam Hipp-Oss komt van het Griekse woord “hipposs” wat “paard” betekent.

Op 17 september 2006 heeft Hipp-Oss haar eerste wedstrijd gestart en ondertussen zijn er al vele successen behaald. Hipp-Oss is niet alleen actief in wedstrijdverband maar geeft ook demonstraties, clinics en kinderfeestjes.

Voltige Vereniging Hipp-Oss heeft haar trainingslocatie in Oijen op Paardenmelkerij Zorgboerderij Burgthoeve.

17 januari 2016 - Voltige Verenigingen De Opsprong en Hipp-Oss slaan handen weer ineen!

Wat zestien jaar geleden als één vereniging begon, zich tussentijds afsplitste, is na tien jaar weer samen. Zestien jaar geleden werd voltigevereniging De Opsprong te Geffen opgericht. Zes jaar later startte een aantal leden een eigen voltigevereniging, genaamd Hipp-Oss. Maar na tien jaar slaan beide verenigingen de handen wederom in een. De gefuseerde voltigevereniging gaat verder onder de naam Hipp-Oss.