Trainingen

Trainingen

Bij Hipp-Oss worden er twee soorten trainingen gegeven: een recreatietraining en een wedstrijdtraining. Elk lesuur bestaat uit een warming-up, oefeningen op de ton en oefeningen op het paard in stap, draf en galop. Voordat de training begint is het altijd heel belangrijk dat iedereen een goede warming-up doet. Wanneer het paard ook zijn warming-up doet, zijn de voltigeurs bezig om zichzelf los en warm te maken voor de training. De warming-up voorkomt blessures en het is daarom heel belangrijk dat iedereen deze doet. Na een training is het belangrijk dat het paard eerst goed wordt verzorgd, dit doen alle voltigeurs samen. Wanneer u traint bij Hipp-Oss heeft u de beschikking over goed en duur materiaal. Hier dienen alle voltigeurs met zorg mee om te gaan. Onze trainingslocatie is in Oijen op Manege De Burgthoeve. Deze beschikt over een riante binnenmanege met twee bakken.De paarden waar Hipp-Oss op voltigeert zijn zeer betrouwbaar.

Janne Solo op Jazz Odiliapeel 16-9-2012De recreatietraining is vooral bedoeld voor diegenen die net kennismaken met voltige en (nog) niet deelnemen aan wedstrijden. In deze les gaat het vooral om de sfeer en het vertrouwd raken met het paard. Er worden individuele oefeningen gedaan of zelfs met z’n tweeën of drieën.

In de wedstrijdtraining wordt voornamelijk gewerkt aan de techniek en afwerking van de wedstrijdoefeningen en de vrije kür op muziek. De wedstrijdtraining bestaat uit twee uur. Het eerste uur bestaat uit ton-/conditie-/lenigheid-en krachttraining. Het tweede uur wordt op het paard gedaan. Bij Hipp-Oss vinden we een goede sfeer heel belangrijk. Zonder een goede sfeer kan een team immers niet goed samenwerken. De lessen zijn heel afwisselend, iedereen is in voor een lolletje maar als er serieus getraind moet worden is iedereen daar hard mee bezig.

Wilt u een keer een gratis proefles mee voltigeren? Neem gerust contact op met Hipp-Oss via 06-51429389.

Tijden

Donderdag:  18.30-19.30  Oijen, voor team 2 en de recreanten
Donderdag:  19.30-21.00  Oijen, voor team 1 (solo en duo)

Zaterdag:       9.45-11.45  Geffen, Voor team 1 (solo en duo)

Kleding

De kleding die de voltigeurs aanhebben is voornamelijk kleding waarin je je vrij kunt bewegen. Zo heeft iedereen een legging. Zachte turnschoentjes zijn verplicht omdat je anders het paard pijn doet tijdens het voltigeren.

Kijk voor leuke kledingsites bij onze pagina handige sites.